Your Cart

Bygge basseng selv

Drømmer du om et svømmebasseng i hagen?

Det trenger ikke å forbli med drømmen, men du kan gjøre lurt i å la profesjonelle håndverkere ta seg av jobben. Da kan du ha et basseng i drift på kun få dager!

Til tross for at det er mulig for en ufaglært å bygge sitt eget basseng i hagen eller på hytta, er det avgjørende at du har stålkontroll gjennom hele prosessen. Er du i tvil om dine egne kunnskaper og ferdigheter, finnes det mange gode grunner til å overlate arbeidet til profesjonelle.

Forberedelser før spaden går i jorden.

Før byggeprosessen kan iverksettes, må det søkes om tillatelse hos kommunen. I de fleste kommuner må en ansvarlig utbygger være søker.

Overstiger bassenget 0,5 meter over bakken teller bassengarealet som utnyttelsegrad av tomten. Er det lavere enn 0,5 meter vil det ikke påvirke utnyttelsesgraden.

Med profesjonell hjelp hele veien, mener virkelig Bassengspesialisten hele veien. Vi er godkjent for ansvarsrett og søker om byggetillatelse!
Våre spesialister hjelper deg gjerne!
Vi kan skaffe arkitekter, gravere, elektrikere, landskaps-designer, steinleggere og snekker til etterarbeidet. Vi kan samordne disse og alt er gjort på få dager.

Støpe selv – En komplisert konstruksjon.

Et støpt svømmebasseng er nok kanskje den mest kompliserte bygningskonstruksjonen en ufaglært person kan begi seg ut på.
Det handler ikke bare om å vite hva man skal gjøre, men også å vite når det burde bli gjort.

Skal man støpe et svømmebasseng er det for eksempel lurt å grave og støpe om høsten. Da får det nemlig stått og bli herdet før resten av arbeidet utføres mot våren.

Fordelen med å støpe basseng er at du selv kan velge form og dybde på basseng. Å støpe basseng er tidskrevende og kan bli meget kostbart sammenlignet med våre formstøpte glassfiberbasseng. Planlegger du støping av basseng. Kan vi hjelpe deg i prosessen da det er flere ting du må huske underveis i støpeperioden. Dette er ting som plassering av sluk, skimmer, dyser og lys. Disse bør settes på plass før selve støpingen iverksettes.

Når konstruksjonen er ferdig kan vi komme å installere teknisk utstyr og sveise liner på stedet.

I de fleste tilfeller dekker våre modeller av glassfiberbasseng behovet til de som har planer om å støpe basseng.

Teknisk utstyr

Det er få privatpersoner som innehar alt det tekniske kompetansen som behøves for å bygge et svømmebasseng selv.

For å grave ut området hvor bassenget skal bygges, trenger du gravehjelp. Noen steder krever også at du sprenger i fjell. Ofte kan det være behov for noe å forflytte store mengder jord og stein, og det er kun gravemaskin som gjelder. Før det graves ut til et svømmebasseng må det i tillegg undersøkes om det er noen vitale ledninger eller rør som ligger i bakken hvor bassenget skal plasseres.

For å klargjøre plassering av selve bassenget, anbefaler vi at du legger lekter som omriss der du planlegger å sette bassenget – da vi du få en følelse av størrelse og om plasseringen er riktig.

For installasjon av basseng er det mange viktige faktorer som spiller inn. Rør-liming – viktig at dette er gjort riktig da rørene skal graves ned og en lekkasje vil være vanskelig og oppdage. Riktig fall på rør, belysning i basseng, installere dyser og skimmer vil være for de fleste både vanskelig og med stor risiko for feil. I de fleste tilfeller vil det være lurere å la en profesjonell installere ditt basseng.

Montering av sirkulasjonsystemet må gjøres med tunga rett i munnen. Det er mange tingsom kan gå galt. Pumpe, filter, oppvarming og klor/saltrensing må monteres i riktig rekkefølge.

Bassengspesialisten er din totalleverandør.

Dersom du er på leting etter noen med lang og rik erfaring, er det bare å kontakte Bassengspesialisten. Med over 20 års erfaring har vi markedets beste løsninger på drift. Med knallgode utstyrsleverandører og nødvendig kunnskap, har vi alt du trenger for en varig, forskriftsmessig, trygg og fornøyelig investering – som oser av kvalitet!

Vi er med deg hele veien. Fra befaring av lokasjon og fornuftig plassering av ditt basseng, til vedlikehold og daglig drift. Med oss på laget er det bare lene seg tilbake og se drømmen ta form – rett utenfor døren din.

Ta kontakt med oss for en hyggelig bassengprat!

Fyll inn skjemaet,
og vi tar kontakt med deg.

Bassengspesialisten har over 20 års erfaring
med bygging av basseng, service og tilbehør.