Your Cart

5 gode grunner til å ha LED-lys i bassenget

Med LED-lys får du ikke bare et vakkert opplyst basseng, du får også lys av beste kvalitet som tar hensyn til både miljø, vedlikehold og lommebok.

Et godt belyst basseng kan virkelig være et vakkert skue som løfter hagen til et nytt nivå, særlig på kveldstid. Samtidig er det ikke bare det estetiske uttrykket bassengbelysningen skal ta seg av, det har også en praktisk funksjon.

1. Hever det helhetlige inntrykket til bassenget

Når du først har investert i et kvalitetsbasseng vil du gjerne at alt skal se ut deretter. Derfor er det viktig at også lysene du velger ut står i stil til det helhetlige utrykket. Det finnes mange muligheter når det kommer til bassengbelysning, og LED lys er uten tvil det alternativet som tar størst hensyn til god lyskvalitet.

Med LED lys får du et stort boltringsområde både når det gjelder farger og utforming. Har du et hvitt basseng, kan du virkelig leke deg med ulike fargerede LED-pærer, og gi bassenget et uttrykk som passer humøret!

2. LED lys har lang levetid

Vanlige lyspærer påvirkes av fuktighet, klor og bassengvannets temperatur, og kan derfor være noe ustabile når det kommer til kvalitet på lys og levetid. LED-pærer blir ikke påvirket av dette, og lever stabilt uten vedlikehold i opptil 60.000 timer.

På grunn av den lange levetiden, er LED av høy kvalitet best på markedet både når det gjelder lyskvalitet, miljø, vedlikehold og økonomi. Du vil derfor spare både tid og penger på å installere LED-pærer til fordel for vanlige lyspærer.

3. Skaper en vakker atmosfære i hagen

Det er noe fortryllende over et flott basseng i hagen som lyser opp omgivelsene rundt seg. Det gir en følelse av en vakker oase mellom trær og planter, eller et magisk tjern som skinner gjennom mørket på nattetid.

Et godt opplyst basseng kan virkelig gjøre underverker for en hage som trenger et løft. Et mørkt område i hagen som ikke hadde noen funksjon, vil med et basseng skape en vakker atmosfære og løfte hele hagen til et nytt nivå. Glem fontener, busker eller store hagemøbler – ingenting kunngjør sommer, lek og god stemning like godt som et utendørs basseng med vakker lysdesign.

Det er også mulig å lyse opp området rundt bassenget, som er med på å øke estetikken betraktelig. Med nedgravde spotter blir ikke bare svømmebassenget et naturlig samlingspunkt på kveldstid, det blir også betraktelig enklere å finne noe du skulle være uheldig å miste på bakken når mørket faller på.

4. Perfekt for deg som liker å ta nattbad

Om du er av typen som gjerne tar et avkjølende nattbad når sommeren byr på seg selv, vil det være helt nødvendig med god bassengbelysning. Du vil nødig oppleve å svømme inn i en vegg eller tråkke på noe du ikke kan se hva er, når du skal kose deg med et forfriskende bad etter en lang dag.

Med LED-lys og tilhørende fjernkontroll kan du selv velge hvilken stemning nattbadet skal settes i. Still det inn på en beroligende blåfarge for ekstra avslapning eller en sensuell rød de gangene du skal nyte et forfriskende bad med din bedre halvdel.

5. Et blikkfang under hagefesten

Det er ikke til å legge skjul på at et utendørs basseng virkelig er en slager når du inviterer venner og familie over på hagefest. Invitasjoner der gjestene blir bedt om å ta med seg badetøy faller som regel i god jord. Samtidig er det ikke bare på dagtid at bassenget har en attraktiv funksjon. Når mørket faller på, vil LED-lys, både med og uten farger, virkelig gi hagen en eventyrlig atmosfære som får gjestene til å beundre utsikten.

Flerfargede LED-lys som styres med fjernkontroll åpner også for muligheten til å ha det litt gøy! Hva med å lage en lek der alle må stå musestille når bassenget lyser rødt og ikke kan bevege seg igjen før fargen blir grønn? Her er det mye moro man kan finne på og kun fantasien som setter grenser.

Andre relaterte nyheter

Trenger du flere gode råd?

Vi hjelper deg med rådgivning, prosjektering og mye mer.

Fyll inn skjemaet,
og vi tar kontakt med deg.

Bassengspesialisten har over 20 års erfaring
med bygging av basseng, service og tilbehør.