Your Cart

Få en aktiv hverdag med trening i basseng

På jakt etter en ny treningsrutine?
Hva med noe som trimmer hele koppen, forbrenner kalorier, gir bedre fordøyelse og er stressreduserende? Alt i én og samme økt!

Vanntrening er utrolig effektivt på flere områder. Med tilgang på vann hver dag vil du kunne forbedre livet ditt drastisk. Her er grunnene til at du bør benytte deg av de helsefremmende egenskapene en treningsøkt i det våte element kan by på.

Tren hele kroppen i én og samme øvelse
Legger du på svøm vil hele kroppen få seg en skikkelig treningsøkt. Dersom du svømmer med riktig intensitet, vil pulsen øke og alle musklene jobbe. Armer, skuldre, rygg, lår, legger og kjernemuskulatur blir aktivert under svømmeturen.

Du kan benytte deg av ulike svømmeteknikker for å utfordre visse muskelgrupper mer enn andre. Selv om vi merker mindre til vår egen vekt i vann vil du likevel oppleve en økt motstand når du svømmer. Vann har høyere tetthet enn luft, og vil automatisk kreve mer av kroppen din for at du skal kunne bevege deg fremover.

Brenner kalorier og er flott for utholdenheten
Svømming er den ultimate kondisjonsaktiviteten. Med en moderat timelang svømmetur kan du nemlig brenne opp til 500 kalorier. Når du beveger deg raskt i vann trenger du å jobbe mer kontrollert med pusteteknikken din. Du får økt behov for oksygen, noe som fører til at både lunger og muskler jobber hardere. Det tar derfor kortere tid å nå et godt kondisjonsnivå med svømmetrening enn med for eksempel jogging.

Variert og morsomt
Trening i basseng er ikke kun forbeholdt svømming. Det finnes massevis av andre morsomme aktiviteter som kan trene kroppen i et basseng. Vannaerobic, -yoga, vekttrening i vann eller øvelser rettet mot spesifikke kroppsdeler.

Dersom du sliter med skuldre og rygg vil svømming være foretrukket, men er det lår og legger du vil utfordre, kan du heller drive med vannjogging. Ønsker du sterkere armer kan du legge overkroppen på et flytebrett og padle med armene for å komme deg fremover uten å bruke bena til hjelp.

Det finnes et hav – bokstavelig talt – av muligheter når det kommer til trening i basseng. Her er det bare å leke seg, være kreativ og hoppe i det.

Ømfintlige ledd
Dersom du sliter med leddene kan trening i basseng være en skånsom måte å komme i form på. Har du trent lite tidligere vil vanntrening få deg i form uten fare for slitasjeskader eller stor belastning på muskler eller ledd.

Elsker du egentlig å løpe i skog og mark? Hvis leddene dine hindrer deg i å løpe lange strekninger, kan du prøve å trene deg opp igjen med jogging i bassenget. Siden kroppsvekten din merkes mye mindre i vann vil hofter, knær og legger få stor avlastning i vann fremfor på land.

Kropp og sjel
Dagens samfunn krever mer av oss. Vi må være raskere, mer oppdaterte og på hele tiden. Stress er et økende problem for mange. Tenk så deilig å kunne komme hjem fra en travel hverdag og la bekymringer vaskes vekk under en liten svømmetur!

Trening kan generelt hjelpe til med å redusere stress, men vanntrening kan være spesielt effektivt. Kjølig vann kan virke oppkvikkende på et slitent hode etter jobb, varmt vann kan virke beroligende og være godt for stive nakker og skuldre. Still inn temperaturen slik at du får den effekten du har behov for, og la stresset renne av deg.

Bedre søvnkvalitet
Å være i aktivitet er som regel godt for kroppen på flere måter. Søvnkvaliteten din kan øke dersom du er aktiv på dagen og bruker musklene dine for det de er verdt. Under en studie på voksne med søvnløshet, meldte deltagerne at de sov bedre etter å ha trent kondisjon. Da svømming er en utmerket kondisjonstrening, vil en tur i bassenget kunne gjøre nattens søvn bedre, og ditt møte med morgendagen mer uthvilt.

Bedre fordøyelse
Trening påvirker også menneskers fordøyelse i stor grad. Dersom du trener regelmessig vil du kunne oppleve en positiv effekt på fordøyelsen din. Kardiovaskulær trening kan stimulere musklene i tarmene slik at innholdet lettere kan bevege seg gjennom fordøyelseskanalen. Sliter du med forstoppelse eller treg mage kan svømming derfor gi en hjelpende hånd slik at toalettbesøkene går litt lettere.

Det blir også sagt at trening i seg selv roer ned fordøyelsen mens du holder på for å spare energien til muskelbruken. Derfor kan du også teste ut litt rolig trening om du lider av diaré. Pass bare på at du ikke tar i for voldsomt, da intens trening ofte medfører en fortgang i tarmfunksjonen.

Nå er det bare å dra på seg badetøyet, smøre kroppen med solkrem og stupe ut i bassenget.

God trening!

Andre relaterte nyheter

Trenger du flere gode råd?

Vi hjelper deg med rådgivning, prosjektering og mye mer.

Fyll inn skjemaet,
og vi tar kontakt med deg.

Bassengspesialisten har over 20 års erfaring
med bygging av basseng, service og tilbehør.