Your Cart

Hvorfor svømming er bra trening

Å bade er gøy for både voksne og barn. Svømmer du i bassenget får du i tillegg effektiv trening.

Svømming er karidovaskulær trening

Det betyr at svømming er kondisjonstrening. Når du svømmer gir det positive effekter på hjerte og blodkar, og øker kroppens evne til å frakte oksygen og blod til musklene.

Svømming gir lav til ingen belastning på leddene i knær, hofter og føtter. Perfekt for deg som sliter med idrettskader og andre slitasjer. Du trener alle musklene i kroppen når du beveger deg i vannet. Kjernemusklaturen jobber under de fleste svømmetak, men det er overkroppen med skuldre, rygg og armer som gjør 70% av jobben.

Økt muskelutholdenhet

Motstanden i vannet kan sammenlignes med styrketrening i et treningstudio. Forskjellen er at svømming bygger lange slanke muskler som også øker forbrenningen når du ikke trener.

Motvirker stress

Svømming er en avslappende, stille form for trening som motvirker stress. Mange vil oppleve det lystbetont og du kan forbedre din svømmeteknikk. Du kan lære deg å crawle eller perfeksjonere brystsvømming. Utvid treningsøkten med å svømme deler av lengden under vann. Det er tyngre, du bruker bena mer, og mange sammenligner det å svømme under vann med yoga.

Å bruke svømming som trening gir altså flere fordeler for både kropp og sjel. Er du lei av å svette på treningssenter ta turen til nærmeste svømmehall.

Du har også noen ekstra gode grunner til å sette opp et svømmebasseng i hagen?

Andre relaterte nyheter

Trenger du flere gode råd?

Vi hjelper deg med rådgivning, prosjektering og mye mer.

Fyll inn skjemaet,
og vi tar kontakt med deg.

Bassengspesialisten har over 20 års erfaring
med bygging av basseng, service og tilbehør.

Søk etter informasjon
eller produkter