Your Cart

Hvorfor velge saltklorinator for rensing av vann i basseng?

Vi har tatt for oss de største fordelene ved å velge en saltklorer med automatisk regulering av klorproduksjon og PH-regulering. Dette for rensing av vann i basseng. Også sammenlignet med for eksempel Akivt Oksygen med regulering av algemiddel og flokningsmiddel.

Saltklorer er et meget populært alternativ til rensing av vann i basseng, fordi det er flere fordeler med denne metoden:

 1. Lavere vedlikeholdskostnader:
  • Saltklorer bruker salt i stedet for klor som en primær desinfeksjonsmetode, noe som betyr at man slipper å kjøpe og håndtere store mengder klorprodukter. Saltklorer krever også mindre vedlikehold enn andre rensesystemer.
 2. Mindre hudirritasjon:
  • Saltklorer produserer klor ved å bryte ned saltet i vannet. Den resulterende klorproduksjonen er lavere enn tradisjonelle klorbehandlinger, noe som betyr at vannet i bassenget er mykere og mindre irriterende for huden.
 3. Mindre lukt:
  • Tradisjonelle klorbehandlinger kan gi en sterk lukt av klor i bassengområdet. Saltklorer produserer mindre klor og gir dermed mindre lukt.
 4. Miljøvennlig:
  • Saltklorer bruker mindre kjemikalier enn tradisjonelle rensesystemer, noe som gjør det til et mer miljøvennlig alternativ.
 5. Enklere å bruke:
  • Saltklorer kan være enklere å bruke enn tradisjonelle rensesystemer. Etter at systemet er installert og riktig innstilt, vil det automatisk produsere klor, og du trenger ikke å bekymre deg for å legge til klor manuelt.
 6. Lengre levetid på bassengutstyr:
  • Saltklorer kan bidra til å forlenge levetiden til bassengutstyret, da det er mindre korrosjon og avleiringer som kan skade utstyret.

Generelt sett er bruk av saltklorer en effektiv og økonomisk måte å holde bassengvannet rent og klart på. Det er imidlertid viktig å huske på at et saltkloreringssystem fortsatt krever regelmessig vedlikehold og justering for å sikre at det fungerer optimalt.

Hvorfor er saltklorer med automatisk ph regulering et bedre alternativ enn aktivt okygen med algemiddel og flokningsmiddel?

Saltkloreringssystemer med automatisk pH-regulering er et bedre alternativ enn aktivt oksygen med alge- og flokningsmiddel av flere årsaker:

 1. Effektiv desinfeksjon:
  • Saltklorer gir en konstant og effektiv produksjon av klor, som gir god desinfeksjon og kontroll over bakterier og alger i bassenget.
 2. Lavere kostnader:
  • Saltklorer med automatisk pH-regulering bidrar til å redusere kostnadene for vedlikehold, da systemet justerer pH-nivået automatisk, slik at du ikke trenger å bruke tid og penger på å justere pH-nivået manuelt.
 3. Lavere kjemisk forbruk:
  • Saltkloreringssystemer bruker mindre kjemikalier enn aktivt oksygen med alge- og flokningsmiddel, noe som gjør det mer miljøvennlig og økonomisk.
 4. Mindre vedlikehold:
  • Saltkloreringssystemer er enklere å vedlikeholde enn aktivt oksygen med alge- og flokningsmiddel. Du trenger ikke å tilsette klor eller andre kjemikalier manuelt, og systemet er vanligvis selvrensende.
 5. Bedre kontroll over pH-nivået:
  • Saltklorer med automatisk pH-regulering gir bedre kontroll over pH-nivået i bassenget, noe som er viktig for å opprettholde et sunt og trygt badevann.
 6. Bedre vannkvalitet:
  • Saltkloreringssystemer gir bedre vannkvalitet og klarhet enn aktivt oksygen med alge- og flokningsmiddel, da systemet produserer klor kontinuerlig og jevnt.

Selv om aktivt oksygen med alge- og flokningsmiddel også kan være et effektivt alternativ for bassengrensing, kan saltklorer med automatisk pH-regulering gi flere fordeler og være en bedre langsiktig investering for bassengeiere.

Andre relaterte nyheter

Trenger du flere gode råd?

Vi hjelper deg med rådgivning, prosjektering og mye mer.

Fyll inn skjemaet,
og vi tar kontakt med deg.

Bassengspesialisten har over 20 års erfaring
med bygging av basseng, service og tilbehør.